Home
Veiligheid
Fotoalbum
Contact

Natuurlijk moet er ook bij Babylon steigerbouw B.V. op de veiligheid gelet worden. Daarom is Babylon een VCU gecertificeerd bedrijf, en wordt bij ons de veiligheid op de bouwplaats scherp in de gaten gehouden. Zo wordt bij ons elke steigerbouwer verplicht het VCU certificaat te halen. 

 

 

Wat is vcu ?

 Sinds 1994 bestaat de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA) waarop aannemers zich kunnen certificeren. De Veiligheids Checklist Aannemers is in Nederland en België een standaard beoordeling van het veiligheidszorgsysteem van opdrachtgevers voor aannemers geworden. In 1996 wilden uitzend-en detacheringbureaus zich ook laten certificeren op basis van de Veiligheids Checklist Aannemers terwijl dit managementsysteem hiervoor niet bedoeld was. Daarom werd in 1998 Veiligheids Checklist Uitzend- en detacheringbureaus beschikbaar gesteld waarop uitzend- en detacheringbureaus`s konden certificeren.

 

 De Veiligheids Checklist Uitzend- en detacheringbureaus (VCU) heeft tot doel om veiliger te werken en zodoende de schade door ongevallen te verminderen. Schades kunnen ontstaan in de veiligheid, de zorg voor gezondheid en/of de zorg voor het milieu. De VCU is bedoeld om uitzend- en detacheringbureaus te helpen met het opsporen van zwakke plekken in bedrijfsprocessen en om schades te voorkomen. De VCU-certificering is vaak een gestelde eis van opdrachtgevers. Met een VCU-certificaat toont men bij opdrachtgevers aan dat veiligheid en arbo-wetgeving continu aandacht krijgen binnen de bedrijfsvoering.

Babylon Steigerbouw BV - Tel : +31628709009 | info@babylon-bv.nl